Изгаряне на мазнини.

Ако започнете да спортувате, тялото трябва да осигури енергия веднага. Най-бързата налична енергия  идва от въглехидратите, които ядете или съхранявате в телата си под формата на гликоген. Едва след това тялото мобилизира запасите от мазнини, които може да използва при продължителни натоварвания или стрес . Разграждането на мазнините трябва да бъде основният източник на енергия ,защото енергията съхранявана в тях е много по-голяма. Така че максимизирането на изгарянето на мазнини има предимството да бъде по-дълго.  Налична е спортна енергия. Един от начините да стигнете до там е интензивна тренировка за издръжливост, която не е твърде напрегната по време на упражнението.

Лактатен праг *.

Лактатният праг е знак за издръжливостта на спортиста. До този праг са включени образуването и разграждането на лактат. Не можете да тренирате дълго над прага, тъй като мускулите след това стават „кисели“. Висок лактатен праг означава, например, че можете да пробягате маратон или да го направите по-бързо. Лактатният праг може да бъде изместван нагоре само бавно и с целенасочен подход.

 

Изследване : Влияние на Munogen  и Activize от серията Fit Line върху изгарянето на мазнини и лактатен праг при спортуващи непрофесионалисти.

Контролната група се състои от 14 мъже на възраст от 40 до 55г – спортуващи колоездачи – непрофесионалисти. В продължение на 4 седмици те получават по 1 доза Активайз сутрин и по една доза Муноген всеки ден. В дните с тренировка получават допълнително 1 доза Активайз преди самата тренировка.

Резултат: След 4 седмици тренировки за издръжливост, изгарянето на мазнини средно, за цялата група, се увеличава на 124% , а лактатният праг на 107,2 % . Това показва, че употребата на Муноген и Активайз може да увеличи издръжливостта на спортуващите.


**лактатен праг – границата на натоварване, над която тялото започва да отделя повече млечна киселина, отколкото организма може да обработи нормално и тя започва да се натрупва в мускулите, а ние я усещаме като умора)

 

Заключение:

С правилните хранителни вещества, енергийното снабдяване може да бъде специално подкрепено и увеличено. FitLine Munogen и Activize Oxyplus показват ясен резултат при използване.

********************************************************************************************************************

Йенс Рот , вицеевропейски шампион по крос триатлон

„През декември миналата година  направих проучване – тест за ефективност за подобряване на моето колоездене. Това проучване беше проведено от моя треньор Марк Пшебизин и д-р Тобиас Кюне . За един месец използвах FitLine Activize всяка сутрин , а също и преди ключови тренировъчни сесии.  Вземах по 2 капсули Munogen всяка сутрин.

Периодът на проучването първоначално е бил един месец по предназначение. След това време имах тест за ефективност . Моят треньор повтори теста  на велоергометъра по същия начин като теста ми от месец по-рано.

Данните и  стойностите на ефективността се оказаха  в пъти по-добри от месец по-рано. От тогава имам навик да вземам редовно  продуктите FitLine Activize и Munogen. Те са  вградени в ежедневието ми, когато пътувам и тренирам. “

Материалът е взет от официалният сайт на PM International , Germany

Продукти от серията FitLine може да закупите ТУК !